KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Birim Kalite Komisyonları ile Kalite Güvence Sistemi ve Dış Değerlendirme Süreci Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

06.09.2018

Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından, Birim Kalite Komisyonları ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN başkanlığında, Kalite Güvence Sistemi ve Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci hakkında bilgilendirme toplantıları; Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ünye Meslek Yüksekokulu, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fatsa Meslek Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu, Akkuş Meslek Yüksekokulu, İkizce Meslek Yüksekokulu birimleri Kalite Komisyonları ile 04/09/2018 tarihinde Ünye İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Konferans salonunda, Merkez birimler Kalite Komisyonları ile 05/09/2018 tarihinde Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, iç değerlendirme çalışmalarının ve dış değerlendirme sürecinin önemine değindiği toplantıların açılış konuşmalarında kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Konuşmasına Ordu Üniversitesi Birim Kalite Komisyonlarının dış değerlendirme sürecine hazırlıklı olmalarından ve komisyonların üniversitenin kalite politikasını yürütmekteki görevlerinden bahsederek devam etti. Sürdürülebilir kaliteyi kurum kültürü haline getirmekte Birim Kalite Komisyonlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Gerçekleştirdiği “Kalite Güvence Sistemi ve Dış Değerlendirme Süreci” başlıklı sunumuna Kalite, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Kurum İç Değerlendirme Raporu hakkında bilgiler vererek başlayan Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Filiz ZAYİMOĞLU ÖZTÜRK, Kurum İç Değerlendirme Raporunun Kalite Güvence Sistemi çalışmalarındaki önemine değindi. Ardından Ordu Üniversitesi Kalite Komisyonu, Alt Çalışma Grupları ve Birim Kalite Komisyonlarının görevleri ile Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı Kurumsal Dış Değerlendirme süreci hakkında katılımcılara verilen detaylı bilgiler ile sona erdi.


Eklenme Tarihi : 19-12-2018 06:48:32